Dagelijks staan miljoenen mensen in de keuken om een lekker maaltje voor te bereiden. Dit lekkers kan men maar beter op de best mogelijke manier klaarmaken. Om dit te bereiken is de juiste pan écht onmisbaar.

Wat wil je bereiden?

De belangrijkste vraag die je eerst moet stellen om erachter te komen of je de juiste pan gebruikt, is wat je wilt bereiden. Iedereen heeft zijn of haar voorkeuren betreft ingrediënten en smaken. Houd je bijvoorbeeld van zoet, pittig of juist pikant? En bak je liever vlees, vis of misschien zelfs pannenkoeken? Bekijk goed wat je wilt. En haal hier de juiste pannen voor.

Bereidingswijze

Nadat je nagedacht hebt over wat je wilt bereiden, is het belangrijk om te beslissen hoe je het wilt bereiden. De kookstijl bepaalt namelijk snel de smaak van het gerecht. Maak je bijvoorbeeld vaak gebruik van olie en/of boter? Of houd je er juist van om zo weinig mogelijk extra vetten te gebruiken? Daarnaast kan je nagaan of je graag grotere stukken vlees in één keer bereidt, of dat je liever kleinere porties klaarmaakt. Bij de grotere stukken is het belangrijk dat het mogelijk is dat je de stukken vlees rustig laat doorgaren. Hier is de juiste pan dan ook zeer belangrijk.

Roestvrijstalen pannen

De ervaring van professionele koks is dat vooral de roestvrijstalen pannen mooie bakresultaten geven. Tevens zijn roestvrijstalen pannen zeer duurzaam en gaan zeker een leven mee. Het bakken in een roestvrijstalen pan is naast duurzaam ook zeker gezond. Hier komt namelijk geen antiaanbaklaag los die uiteindelijk opgegeten kan worden. Een ander groot voordeel is dat je gewoon gebruik kan maken van messen en vorken zonder de pak te beschadigen. Het enige dat vrijkomt in een roestvrijstalen pan is een kleine hoeveelheid ijzer. Maar zelfs dit is goed voor de gezondheid van de mens. Denk hierbij aan bloedarmoede. De lange levensduur van zo’n pan heeft de pan onder andere te danken aan het feit dat er geen schroefjes etc. aanwezig zijn. De stelen van de pannen zijn ook van staal en worden vaak gelast.

Categorieën: Keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *